Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 30 of 62

Thread: Upgraded the server to 4.1.6

  1. #1

    Upgraded the server to 4.1.6

    I just installed a software upgrade to bring us to 4.1.6

    That is all.

  2. #2
    Join Date
    May 2005
    Posts
    5,435
    Weird, now I don't have a "Settings" link at the top

  3. #3
    no, there is no 'settings'

  4. #4
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    12,189
    And so far I haven't found an equivalent to 'settings'.

    Why is this thing telling me "Auto Saved"? What did it save?
    If I wanted what it saved, how would I retrieve it? And the
    biggest question: Where did it save it? My computer's RAM?
    The Temporary Internet Files folder? I just saw my modem
    lights flicker. Don't tell me it is sending what I type before I
    hit the Post button. Please tell me it isn't sending what I type
    before I hit the send button.

    I think it is sending what I type before I hit the send button.

    If so, TURN OFF THAT FEATURE NOW, or revert to the previous
    version NOW.

    This window is scrolling by itself, too. Whenever I move the
    mouse. Make that the second thing you turn off.

    -- Jeff, in Minneapolis
    http://www.FreeMars.org/jeff/

    "I find astronomy very interesting, but I wouldn't if I thought we
    were just going to sit here and look." -- "Van Rijn"

    "The other planets? Well, they just happen to be there, but the
    point of rockets is to explore them!" -- Kai Yeves

  5. #5
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    a long way away
    Posts
    8,524
    You can get to Settings from the Forum Actions drop-down menu on the main forum index page or your profile page.

    Auto-save sounds like a really good idea (after the number of long posts I have lost in the past). I'm not sure where it is storing the info or how you would recover it. But in principle...

  6. #6
    I suppose it's usual for upgrades to mean things get worse.....bit like "new recipe" on food packages.

  7. #7
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    In the neighborhood of Grover's Mill
    Posts
    2,601
    I miss the "settings" menu item, too. I used it frequently to check which threads I'm subscribed to that have new posts. I found a substitute under "Quick Links - Subscribed threads", which seems to list unread threads first.

    Every time we have an "upgrade" it gets harder and harder to find subscribed threads that have new posts. At one point in time, it could be done in one click
    I may have many faults, but being wrong ain't one of them. - Jimmy Hoffa

  8. #8
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    286
    Got a couple of 'server unavailable or too busy' in the last 5 minutes..

    Probably nothing, I just thought I'd mention it..

    Peter

  9. #9
    Join Date
    May 2005
    Posts
    5,435
    Quote Originally Posted by Strange View Post
    You can get to Settings from the Forum Actions drop-down menu on the main forum index page or your profile page.
    That's a different "Settings"

    The Settings that used to reside on the top line would bring up all unread subscribed threads, in addition to other settings links. That subscription service is the single forum feature that I used most. As Extravoice pointed out, it's available under the Quick Links pull-down, except it seems to include read threads as well, for me.

  10. #10
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    In the neighborhood of Grover's Mill
    Posts
    2,601
    Quote Originally Posted by grapes View Post
    ...the Quick Links pull-down [...] seems to include read threads as well, for me.
    As best I can tell, unread threads are listed at the top, and are in boldface. I wouldn't bet the farm on that, though.
    I may have many faults, but being wrong ain't one of them. - Jimmy Hoffa

  11. #11
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Just a bit above Paradise
    Posts
    4,327
    The User Control Panel (User CP which changed to Settings in the last upgrade) is still available, at least. I searched through the FAQs and found several places where you can at least click on User CP to access the feature. See here, for instance, then scroll down to User Control Panel. I suspect we just lost the button in this upgrade. Hopefully, there will be a way to get it back.
    So many bugs, so little time.

  12. #12
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    British Columbia
    Posts
    2,229
    I just discovered that where the word "Settings" was located (between "My Profile" and "Log Out") is now a small gap. Place the cursor in that gap and a little clickable box appears. That is what has become of "Settings".

    ETA: It is located high in that gap, slightly above the line of text on either side of it.

  13. #13
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    12,189
    I don't remember whether the user name at the top was a
    link, previously. It is now, and it goes to the same place
    as "My profile".

    Like grapes, the "Settings" link is the one thing I use every
    time I come here.

    Again, *if* the "Auto Save" is transmitting what I type before
    I hit the "Post" button, lose it IMMEDIATELY.

    -- Jeff, in Minneapolis
    http://www.FreeMars.org/jeff/

    "I find astronomy very interesting, but I wouldn't if I thought we
    were just going to sit here and look." -- "Van Rijn"

    "The other planets? Well, they just happen to be there, but the
    point of rockets is to explore them!" -- Kai Yeves

  14. #14
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    British Columbia
    Posts
    2,229
    The message that may not be clear from my earlier post is that the link and its functionality remains, but the text label has disappeared.

    Jeff: Yes, clicking on your user name still does what it used to do. I think that all that has changed is that the text was "erased" from the Settings link.

  15. #15
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    12,189
    Torsten,

    I should have replied to your comments the first time, but
    got distracted by the "Auto Save" and or some other thing
    that seems to be going on.

    I tried to find the link, but couldn't. The mouse pointer
    didn't change to a hand anywhere but on the visible links.

    * * * *

    I don't know how long it has been there, but I just noticed a
    line right below this input box that says "Restore Auto-Saved
    Content". So that answers one of my questions.

    -- Jeff, in Minneapolis
    http://www.FreeMars.org/jeff/

    "I find astronomy very interesting, but I wouldn't if I thought we
    were just going to sit here and look." -- "Van Rijn"

    "The other planets? Well, they just happen to be there, but the
    point of rockets is to explore them!" -- Kai Yeves

  16. #16
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    British Columbia
    Posts
    2,229
    Oh. (Pinch myself to make sure this isn't a dream...) I'm using IE on this machine. Maybe that makes a difference?

  17. #17
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Just a bit above Paradise
    Posts
    4,327
    Torsten, I'm using IE, too. For me, the box is tiny but located just as you described it.
    So many bugs, so little time.

  18. #18
    it's there in firefox too.

  19. #19
    Join Date
    May 2005
    Location
    N.E.Ohio
    Posts
    18,957
    Quote Originally Posted by ABR. View Post
    Torsten, I'm using IE, too. For me, the box is tiny but located just as you described it.
    IE here too, but I can see a tiny box when I highlight the area, but can't find a way to click or hover or anything like that.
    It is there according to the html source. (with no text)

  20. #20
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    12,189
    I can't find the link in IE. I'll have to reboot to a different
    operating system that has Firefox and try that.

    Ah! What NEOWatcher just said. I can see it now, but it
    is completely inert, still a total mystery.

    -- Jeff, in Minneapolis
    http://www.FreeMars.org/jeff/

    "I find astronomy very interesting, but I wouldn't if I thought we
    were just going to sit here and look." -- "Van Rijn"

    "The other planets? Well, they just happen to be there, but the
    point of rockets is to explore them!" -- Kai Yeves

  21. #21
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    The beautiful north coast (Ohio)
    Posts
    38,555
    I've noticed one strange quirk. When I post a post, my avatar picture for that post doesn't show - all I see is a little red X. If I refresh, or exit the thread and come back, it appears as normal. It doesn't really matter, but it is odd.

    By the way, the quick reply boxes are now sizable - look in the lower right corner of one and there is a hashed triangle you can drag to resize. It seems to remember that new size, at least for that session.
    At night the stars put on a show for free (Carole King)

    All moderation in purple - The rules

  22. #22
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    12,189
    I'm able to find and use the invisible link for "Settings" in Firefox.

    -- Jeff, in Minneapolis
    http://www.FreeMars.org/jeff/

    "I find astronomy very interesting, but I wouldn't if I thought we
    were just going to sit here and look." -- "Van Rijn"

    "The other planets? Well, they just happen to be there, but the
    point of rockets is to explore them!" -- Kai Yeves

  23. #23
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    12,017
    Quote Originally Posted by Swift View Post
    I've noticed one strange quirk. When I post a post, my avatar picture for that post doesn't show - all I see is a little red X. If I refresh, or exit the thread and come back, it appears as normal. It doesn't really matter, but it is odd.
    Mine just had text that said "Fazor's Avatar". I imagine it's a cache thing that'll probably clear up after some use.

  24. #24
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    The beautiful north coast (Ohio)
    Posts
    38,555
    We got some new smilies and some are actually improved, though the wink and the roll eyes are still weak



    That is suppossed to be "confused" but it looks more like a dog to me
    At night the stars put on a show for free (Carole King)

    All moderation in purple - The rules

  25. #25
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    In the neighborhood of Grover's Mill
    Posts
    2,601
    The invisible link works in IE8, but not IE7...at least for me.
    I may have many faults, but being wrong ain't one of them. - Jimmy Hoffa

  26. #26
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    a long way away
    Posts
    8,524
    Quote Originally Posted by Swift View Post
    By the way, the quick reply boxes are now sizable - look in the lower right corner of one and there is a hashed triangle you can drag to resize. It seems to remember that new size, at least for that session.
    Hasn't it always done that?

  27. #27
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Just a bit above Paradise
    Posts
    4,327
    Hey! The dividing line between your comment and signature seems to be working again. That is a new development, isn't it?
    So many bugs, so little time.

  28. #28
    I can't find where to change my avatar or signature. When I click on "My Profile" and then the tab "Customize My Profile", all I get is an iconized menu for changing fonts and buttons, with categories titled "General", "Buttons", "Modules"[fixed typo: was Menu], etc. They seem to correspond to features of what other sites might call a "skin", but I don't see anything that has anything to do with my own profile.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	custom_profile.jpg 
Views:	218 
Size:	91.8 KB 
ID:	15429  
    Last edited by selden; 2011-Sep-29 at 09:18 PM. Reason: fixed typo

  29. #29
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    17,148
    When I go to "Edit Profile" from the "Edit Profile" option under "Forum Actions" on the main page, there is an "Edit Avatar" option on the left side of the screen under "My Settings." There's also an "Edit signature" option there. Are you getting something different?

    "The problem with quotes on the Internet is that it is hard to verify their authenticity." Abraham Lincoln

    I say there is an invisible elf in my backyard. How do you prove that I am wrong?

    The Leif Ericson Cruiser

  30. #30
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Atlanta
    Posts
    5,285
    Quote Originally Posted by Swift View Post
    We got some new smilies and some are actually improved, though the wink and the roll eyes are still weak



    That is suppossed to be "confused" but it looks more like a dog to me


    That's an 'eek'?

    This is an eek:


Similar Threads

  1. Forum upgraded
    By Fraser in forum Forum Rules, FAQs, and Information
    Replies: 26
    Last Post: 2009-Oct-23, 02:44 AM
  2. Server will be upgraded on Tuesday, August 22
    By Fraser in forum Forum Introductions and Feedback
    Replies: 47
    Last Post: 2006-Aug-30, 12:09 AM
  3. Upgraded software on the server
    By Fraser in forum Forum Introductions and Feedback
    Replies: 56
    Last Post: 2006-Jun-21, 05:03 PM
  4. Forum Upgraded
    By Fraser in forum Forum Introductions and Feedback
    Replies: 32
    Last Post: 2005-Oct-10, 08:43 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
here
The forum is sponsored in-part by: